Lycklig av ett serviceyrke?

Av Carin Andrén

Joakim Magnusson driver Redfellas som ligger i citygallerian Hansa i Malmö. Redfellas är snabbmatskedjan som serverar nyttig mat på temat gangster. Allt med glimten i ögat. Man har inspirerats av gamla gangsterfilmer som till exempel Goodfellas (Maffiabröder) från 1990-talet. Alla sallader, smoothies, mackor m.m. har namn med gangsteranknytning. Inredningen går i stil med temat och är aningen skum, bara doften av inbiten cigarrök fattas bland de bekväma sittmöblerna.

Joakim Magnusson brinner för service och tycker det är väldigt roligt att träffa kunderna varje dag.

– Kunden ska känna att det här stället är något extra. Det är också här vi verkligen kan sticka ut gentemot våra konkurrenter. Superfin service och bra råvaror, det är här vi kan göra skillnad.

Han menar att service är något man kan lära sig om man inte har det helt naturligt från början. Lite talang skadar inte, men nästan allt kan man lära sig, säger han. Ibland får man se upp så man inte spelar över och går till överdrift.

– Jag tror inte att man ska fjanta för mycket med gästerna, inte skoja för mycket. Visst är det viktigt att gästen känner sig glad och gärna har ett leende på läpparna, men lagom är bäst. Att göra något enkelt och lite oväntat, något lite extra tycker jag är kul.

Joakim Magnusson talar om den växande gruppen som har speciella önskemål när det gäller maten. Det kan vara matallergier eller att man är vegan till exempel. Kunderna ska aldrig behöva känna sig besvärliga, de ska vara helt trygga med det som de vill ha.

– Vi är en ny, nyttig kedja som har tänkt på att anpassa menyn till de allra flesta av önskemålen som kunderna har. Vi lägger till och drar ifrån alltefter önskemål. Inga problem, ler han.

Det roligaste med att driva den här verksamheten varje dag är faktiskt att ge bra service, säger Joakim. Bitvis kan det vara slitigt och ansvarstyngt men de sociala bitarna väger upp det med råge.

– Jag tycker det är fantastiskt kul att få ha den här relationen med gästerna och att samma gäster kommer hit hela tiden för att träffa mig och inte bara för att maten är bra. De vet att de kan vara trygga här och de vet vad de får. Det gäller både sittande gäster och cateringkunder, avslutar han.

Redfellas expanderar i Sverige, först i större städer. Intresse finns även i andra länder för det här konceptet och kontakter etableras där.

Leave a Reply